Begeleiding

De groep wordt begeleid door zenleraar Maria Kogetsu Steenman. Ze woont in Abcoude en beoefent zenmeditatie sinds 1984. Maria voelt zich thuis in het Boeddhisme en is sinds 1999 leerling van Tetsue roshi. Toen Maria de boeddhistische geloften ontving in 2006, kreeg ze van Tetsue roshi de boeddhistische naam Gouden Wolk van Wijsheid.

Maria Kogetsu heeft de opleiding tot zenleraar gevolgd op de Noorder Poort. Deze Dharma Teachers Training werd gegeven door Jiun Hogen roshi, Zenmeester van de Noorder Poort.

In juni 2016 werd Maria door Jiun roshi geordineerd tot zenleraar samen met vijf andere deelnemers die de opleiding hebben gevolgd. Ze ontving de japanse naam Kogetsu, hetgeen Stralende Maan betekent.

Ongeveer drie keer per jaar komt zenleraar Myoko Sint in de groep om een dharmavoordracht te geven en eventuele vragen van deelnemers te beantwoorden. Zij woont sinds 2011 als zen-non op het zencentrum Noorder Poort.

De groep is aangesloten bij het IZIN, de Nederlandse tak van het International Zen Institute (zie www.zeninstitute.org).

Contact

Maria Kogetsu Steenman
Tel 0294-266944
e-mail mariasteenman@gmail.com

Noorderpoort 26-6-2016 ordinatie van 6 zenleraren met in het midden Jiun Hogen roshi

Maria Kogetsu

Myoko Sint